До голосування на Бюджет участі допущено 22 проекти

Завершився прийом проектів на Бюджет участі.

Цьогоріч вперше у Яворові реалізовується Бюджет участі – проект, на який яворівчани подають ідеї, які, на їх думку, повинні бути реалізовані за кошти міського бюджету. З 15 вересня до 31 жовтня тривав прийом пропозицій. На реалізацію проектів у 2018 року мешканці Яворова подали 27 проектів на загальну суму  1 295 078 гривень. Найбільше проектів подано у сфері спорту, енергозбереження та комунального господарства. Найактивніші яворівчани – це люди 35-50 років, які подали проекти.

Згідно з Положенням, після подання проектів, комісія Бюджету участі мала розглянути проекти на дотримання вимог Положення. Зокрема, щоб вони мали загальноміський характер та були загальнодоступними, щоб проекти не мали незавершеного характеру, не суперечили діючим програмам розвитку міста, щоб витрати на утримання та обслуговування не перевищували вартість реалізації проекту. У підсумку до голосування допущено 22 проекти, 5 – відхилено через невідповідність вимогам Положення. Нагадаємо, що голосування триватиме до 31 листопада, проголосувати можна на сайті https://yavoriv.pb.org.ua або в Яворівській міській раді.

Коментуючи підсумки подання проектів, міський голова Яворова Павло Бакунець сказав наступне: «Насамперед хочу подякувати авторам проектів за роботу, за довіру до Громадського бюджету міста Яворова, за довіру до цього інструменту прямої участі громадян у виборі, які проекти місто мало б у першу чергу реалізувати у тому чи іншому мікрорайоні чи вулиці Яворова. Проекти, які отримають найбільшу підтримку жителів, реалізовуватимуться в 2018 році.».

Інформаційна довідка

Громадський бюджет – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету міста.

Платформа «Громадський проект» дозволяє брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку on-line і відслідковують долю свого проекту прямо на сайті: https://yavoriv.pb.org.ua