Школи Яворова отримали нові велопарковки

З минулого тижня в яворівських школярів з’явилася можливість припарковувати свої велосипеди безпосередньо поблизу навчальних закладів, зокрема в гімназії імені Осипа Маковея, ЗОШ I–III ст. №2 та ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім. Т.Шевченка в рамках реалізації проекту Яворівської міської ради «Громадський бюджет» встановлено велопарковки.

Зазначимо, що проект «Встановлення велопарковок у місті Яворові» розробив і подав на голосування мешканець Яворова Ігор Антонишин, під час відбору він набрав 170 голосів яворівчан і разом з іншими дев’ятьма проектами потрапив до переліку тих проектів, втілення яких відбуватиметься за кошти Яворівської міської ради. Цікаво, що першочергово проект не передбачав встановлення велопарковок у школах, однак зважаючи, що у Яворові велосипеди є популярними серед дітей шкільного віку, значна частина з яких використовують його як засіб сполучення зі школою, автор проекту спільно з Яворівської міською радою вирішили встановити частину велопарковок у школах.

У свою чергу міський голова Яворова Павло Бакунець зауважив, що встановлення цих велопарковок є хорошим приклад для молодого покоління, бо для того, щоб стимулювати молодь вести здоровий спосіб життя, в місті повинна розвиватися відповідна інфраструктура. Тож така ініціатива – заохочення до здорового способу життя, популяризація і розвиток велоруху у Яворові.

Окрім цього, найближчим часом ще дві велопарковки будуть встановлені на площі Ринок та в мікрорайоні Левада.