У Яворові підвели підсумки голосування за проекти Громадського бюджету

У вівторок, 12 грудня, в Яворові в рамках семінару «Добрі практики залучення громадськості до бюджетного процесу: український та міжнародний досвід» обговорили результати перших етапів Громадського бюджету у нашому місті. Участь в заході взяли автори проектів-переможців конкурсу, представники громадських організацій, активні яворівчани та представники Яворівської міської ради.

Учасників події привітали очільник Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини Орест Микита та міський голова Яворова Павло Бакунець.

З досвідом впровадження громадських бюджетів в Україні та світі ознайомили присутніх докторант Інституту економіки та прогнозування НАН України Андрій Пелехатий та керівник відділу громадського партнерства Львівської міської ради Орест Файфурка.

Про те, які громадські ініціативи мають перспективу, говорили заступник міського голови Яворова Андрій Гаращук, автор громадського проекту в Яворові Ігор Антонишин, секретар Новояворівської міської ради Іванна Попик.

Досвідом, як здійснювати якісний моніторинг виконання громадських проектів, поділилися автори таких проектів, зокрема, Роман Бабій, Сергій Бздир, Іван Вербенець, Ірина Фітель, Оля Бескієру, Ірина Станіцька та інші.

Керувала ходом події тренер проекту «Поширення громадського впливу на бюджетні процеси на місцевому рівні» Ірина Куропась, а на завершення заходу міський голова Яворова Павло Бакунець вручив грамоти авторам – переможцям.